Miopia

miopia_wiem_o_zdrowiu

Forum -> Bóle oczu i głowy a krótkowzroczność

Tytuł:Bóle oczu i głowy a krótkowzroczność
Autor:Doris
16.2.2011, 09:02
Mam krótkowzroczność, noszę odpowiednie okulary, ale bardzo dużo pracuję przy komputerze. Prawdopodobnie od tego bardzo często mam bolą mnie oczy i głowa. Czy można coś na to zrobić?

Autor:Sandra
16.2.2011, 15:45
Na ból oczu ulgę mogą przynieść zwykłe krople do oczu, które są dostępne w każdej aptece, co do bólu głowy, to pomóc moga tabletki przeciwbólowe. Warto robić sobie także częściej kilkuminutowe przerwy w pracy przy komputerze.

Autor:Zosia34
17.2.2011, 09:27
Gdy mnie bolą oczy, to robię sobie kilkuminutowe przerwy i zakraplam je. W przypadku bólu głowy biorę zwykłe tabletki przecibólowe lub specjalne od bólu głowy i po sprawie. Nic nie boli i wszystko jest ok.

Autor:Kaya
17.2.2011, 15:01
Na ból głowy weź pyralginę- szybko ci przejdzie, ale co do oczu- natychmiast idź do okulisty, bo może musisz wymienić soczewki. Poproś go tez o odpowiednie krople do oczu i zrób również badanie pod kątem zespołu suchego oka, ponieważ może to być też przyczyną bólu oczu.

Autor:KING
18.2.2011, 08:40
Moim zdaniem problem może być w okularach lub pojawiła się jakaś nowa wada wzroku. Kaya ma rację- powinnaś iść do lekarza, ponieważ osoby, które spędzają dużo czasu przed komputerem bardzo często cierpią na tzw. zespół suchego oka. Jednak trzeba w tym celu przeprowadzić odpowiednie badania, więc musisz odwiedzić okulistę. Jeśli będziesz wybierać nowe soczewki wybierz antyrefleksy- one są naprawdę skuteczne. Pozdrawiam!

Autor:krótko
18.2.2011, 13:36
4 rady: używaj kropli do oczu, rób częściej przerwy od komputera, zmień kontrast i jasność w monitorze, idź do lekarza i zrób badanie wzroku.

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co jest mniejsze: kałuża czy morze?

miopia_ciekawostki

Ciekawostki

Kołatanie serca
Kołatanie serca, nazywane także palpitacjami zazwyczaj nie jest poważne, o ile występuje bardzo sporadycznie i nie jest wynikiem arytmii.

Czy wiesz, że...

Zawał serca można opisać jako ostatni etap postępującej choroby niedokrwiennej. Bywa, że jest on pierwszym symptomem tej choroby

Polecamy

Żylaki
Powstanie żylaków niekoniecznie musi się wiązać z innymi dolegliwościami, za wyjątkiem tego, że nogi wyglądają nieestetycznie. Niezależnie od tego, czy sprawiają ból, czy nie, ich obecność jest widoczna gołym okiem.

Archiwum

Lek Pyralgina wskazany jest w leczeniu bólu różnego pochodzenia o dużym nasileniu, a także gorączki, gdy zastosowanie innych środków jest przeciwwskazane lub nieskuteczne. Przeważnie pacjenci stosują lek przy gorączce. Pyralgina (metamizolum natricum) jest niesteroidowym lekiem przeciwzapalnym z grupy pochodnych pirazolonu o działaniu przeciwbólowym, przeciwgorączkowym (silniejszym od salicylanów) i przeciwzapalnym. Działa również słabo rozkurczowo na mięśnie gładkie i uspokajająco.