| Tytuł: | Bóle oczu i głowy a krótkowzroczność |
| Autor: | Doris 16.2.2011, 09:02 |
| Mam krótkowzroczność, noszę odpowiednie okulary, ale bardzo dużo pracuję przy komputerze. Prawdopodobnie od tego bardzo często mam bolą mnie oczy i głowa. Czy można coś na to zrobić? | |
| Autor: | Sandra 16.2.2011, 15:45 |
| Na ból oczu ulgę mogą przynieść zwykłe krople do oczu, które są dostępne w każdej aptece, co do bólu głowy, to pomóc moga tabletki przeciwbólowe. Warto robić sobie także częściej kilkuminutowe przerwy w pracy przy komputerze. | |
| Autor: | Zosia34 17.2.2011, 09:27 |
| Gdy mnie bolą oczy, to robię sobie kilkuminutowe przerwy i zakraplam je. W przypadku bólu głowy biorę zwykłe tabletki przecibólowe lub specjalne od bólu głowy i po sprawie. Nic nie boli i wszystko jest ok. | |
| Autor: | Kaya 17.2.2011, 15:01 |
| Na ból głowy weź pyralginę- szybko ci przejdzie, ale co do oczu- natychmiast idź do okulisty, bo może musisz wymienić soczewki. Poproś go tez o odpowiednie krople do oczu i zrób również badanie pod kątem zespołu suchego oka, ponieważ może to być też przyczyną bólu oczu. | |
| Autor: | KING 18.2.2011, 08:40 |
| Moim zdaniem problem może być w okularach lub pojawiła się jakaś nowa wada wzroku. Kaya ma rację- powinnaś iść do lekarza, ponieważ osoby, które spędzają dużo czasu przed komputerem bardzo często cierpią na tzw. zespół suchego oka. Jednak trzeba w tym celu przeprowadzić odpowiednie badania, więc musisz odwiedzić okulistę. Jeśli będziesz wybierać nowe soczewki wybierz antyrefleksy- one są naprawdę skuteczne. Pozdrawiam! | |
| Autor: | krótko 18.2.2011, 13:36 |
| 4 rady: używaj kropli do oczu, rób częściej przerwy od komputera, zmień kontrast i jasność w monitorze, idź do lekarza i zrób badanie wzroku. | |

Kołatanie serca
Kołatanie serca, nazywane także palpitacjami zazwyczaj nie jest poważne, o ile występuje bardzo sporadycznie i nie jest wynikiem arytmii.
Zawał serca można opisać jako ostatni etap postępującej choroby niedokrwiennej. Bywa, że jest on pierwszym symptomem tej choroby
Żylaki
Powstanie żylaków niekoniecznie musi się wiązać z innymi dolegliwościami, za wyjątkiem tego, że nogi wyglądają nieestetycznie. Niezależnie od tego, czy sprawiają ból, czy nie, ich obecność jest widoczna gołym okiem.