Miopia

miopia_wiem_o_zdrowiu

Forum -> Czy da się wyleczyć z krótkowzroczności?

Tytuł:Czy da się wyleczyć z krótkowzroczności?
Autor:Zania4
29.5.2010, 18:18
Witam! Wzrok zaczął mi się psuć ok 3lat temu. Najprawdopodobniej od komputera, a okulista powiedział że być może również dlatego, że szybko rosłem. Mam 18lat. Aktualnie mam wadę wzroku -xxx. A moje pytanie brzmi xxx można się wyleczyć z krótkowzroczności tak jak z np. przeziębienia. :s Tzn. Czy istnieją jakieś leki, krople ćwiczenia którymi stopniowo można wyleczyć tą wadę. Słyszałem coś o metodzie dr. Batessa, polegającej na ćwiczeniu oka. Czy ktoś sprawdził tą metodę z pozytywnym skutkiem? Interesują mnie konkrety, anie tłumaczenie, że kolega kolegi z 3 małżeństwa mojej matki od strony ciotki Helki coś o tym słyszał, tylko konketne fakty z życia wzięte. Proszę o poważne potraktowanie sprawy, ponieważ nie ukrywam, że ta wada przeszkadza mi w normalnym funkcjonowaniu, a w okularach nie lubię chodzić a na soczewki mnie nie stać*jak byłem u okulisty to powiedział mi, że z 200zł miesięcznie na soczewki). Z góry dziękuję.

Autor:hinia
29.5.2010, 18:37
Ceny soczewek są zróżnicowane zależy jakie -kwartalne/miesięczne/jednodniowe etc. Za szybko dałeś się sPŁawić - trzeba zrobić rozeznanie - wśród firm i ofert/

Autor:monika
30.5.2010, 07:16
Soczewki u okilisty sa najdrozsze. Pierwszy dobor musi byc oczywiscie u okulisty a potem przez internet mozesz kupic nawet za 10zl za jedna soczewke. A czy mozna sie wyleczyc z krotkowzrocznosci to nie wiem... watpliwe, bo gdyby sie dalo to wiele osob by stosowalo ta metode i bylaby prawdopodobnie bardzo popularna, a nie jest.

Autor:natalka
30.5.2010, 08:15
Można się zdecydować na laserową korektę, sama się nad tym zastanawiam. Mój lekarz zalecił mi poczekać do momentu, aż wada przestanie się pogłębiać, nie wiem też, czy wiek nie jest jakimś ograniczeniem. Ja na razie czekam, mam -5 i ciągle leci Z soczewkami, rzeczywiście, dałeś się nabrać. Kupuję soczewki od dziesięciu lat i nigdy nie kosztowały 200 zł. Mogę Ci polecić xxx. Kupuję miesięczne, ale najprostsze są jednodniowe.

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Które zwierze szczeka: pies czy kot?

miopia_ciekawostki

Ciekawostki

Kołatanie serca
Kołatanie serca, nazywane także palpitacjami zazwyczaj nie jest poważne, o ile występuje bardzo sporadycznie i nie jest wynikiem arytmii.

Czy wiesz, że...

Zawał serca można opisać jako ostatni etap postępującej choroby niedokrwiennej. Bywa, że jest on pierwszym symptomem tej choroby

Polecamy

Żylaki
Powstanie żylaków niekoniecznie musi się wiązać z innymi dolegliwościami, za wyjątkiem tego, że nogi wyglądają nieestetycznie. Niezależnie od tego, czy sprawiają ból, czy nie, ich obecność jest widoczna gołym okiem.

Archiwum

Lek Pyralgina wskazany jest w leczeniu bólu różnego pochodzenia o dużym nasileniu, a także gorączki, gdy zastosowanie innych środków jest przeciwwskazane lub nieskuteczne. Przeważnie pacjenci stosują lek przy gorączce. Pyralgina (metamizolum natricum) jest niesteroidowym lekiem przeciwzapalnym z grupy pochodnych pirazolonu o działaniu przeciwbólowym, przeciwgorączkowym (silniejszym od salicylanów) i przeciwzapalnym. Działa również słabo rozkurczowo na mięśnie gładkie i uspokajająco.