Miopia

miopia_wiem_o_zdrowiu

Forum -> Bardzo duża wada wzroku

Tytuł:Bardzo duża wada wzroku
Autor:niewidka
14.5.2010, 13:08
Cześć! Mam dużą wadę wzroku: -10 dioptrii, która utrudnia mi - młodej dziewczynie- normalne życie. Czy ktoś miał podobny problem i w jakiś sposób się go skutecznie pozbył. Będę wdzięczna za pomoc

Autor:saga
14.5.2010, 13:20
Wyjściem jest chyba operacja korygująca albo soczewki kontaktowe

Autor:Mała Mi
14.5.2010, 13:46
Polecam soczewki ja od 5 lat je noszę, i moja wada się zatrzymałą!! Wcześniej jak nosiłam okulary przy każdej wizycie co pol roku u okulisty miałam zmieniane szkła na mocniejsze!! Teraz od lutego 2004 roku mam taka sama moc soczewek!

Autor:tamara
14.5.2010, 14:23
ja mam o kilka dioptrii większą i nie utrudnia mi to zycia noszę okulary ze szkłami prasowanymi i tyle, do zabiegu się nie kwalifikuję

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co lepiej lata: szybowiec czy kowadło?

miopia_ciekawostki

Ciekawostki

Kołatanie serca
Kołatanie serca, nazywane także palpitacjami zazwyczaj nie jest poważne, o ile występuje bardzo sporadycznie i nie jest wynikiem arytmii.

Czy wiesz, że...

Zawał serca można opisać jako ostatni etap postępującej choroby niedokrwiennej. Bywa, że jest on pierwszym symptomem tej choroby

Polecamy

Żylaki
Powstanie żylaków niekoniecznie musi się wiązać z innymi dolegliwościami, za wyjątkiem tego, że nogi wyglądają nieestetycznie. Niezależnie od tego, czy sprawiają ból, czy nie, ich obecność jest widoczna gołym okiem.

Archiwum

Lek Pyralgina wskazany jest w leczeniu bólu różnego pochodzenia o dużym nasileniu, a także gorączki, gdy zastosowanie innych środków jest przeciwwskazane lub nieskuteczne. Przeważnie pacjenci stosują lek przy gorączce. Pyralgina (metamizolum natricum) jest niesteroidowym lekiem przeciwzapalnym z grupy pochodnych pirazolonu o działaniu przeciwbólowym, przeciwgorączkowym (silniejszym od salicylanów) i przeciwzapalnym. Działa również słabo rozkurczowo na mięśnie gładkie i uspokajająco.