| Tytuł: | Bardzo duża wada wzroku |
| Autor: | niewidka 14.5.2010, 13:08 |
| Cześć! Mam dużą wadę wzroku: -10 dioptrii, która utrudnia mi - młodej dziewczynie- normalne życie. Czy ktoś miał podobny problem i w jakiś sposób się go skutecznie pozbył. Będę wdzięczna za pomoc | |
| Autor: | saga 14.5.2010, 13:20 |
| Wyjściem jest chyba operacja korygująca albo soczewki kontaktowe | |
| Autor: | Mała Mi 14.5.2010, 13:46 |
| Polecam soczewki ja od 5 lat je noszę, i moja wada się zatrzymałą!! Wcześniej jak nosiłam okulary przy każdej wizycie co pol roku u okulisty miałam zmieniane szkła na mocniejsze!! Teraz od lutego 2004 roku mam taka sama moc soczewek! | |
| Autor: | tamara 14.5.2010, 14:23 |
| ja mam o kilka dioptrii większą i nie utrudnia mi to zycia noszę okulary ze szkłami prasowanymi i tyle, do zabiegu się nie kwalifikuję | |

Kołatanie serca
Kołatanie serca, nazywane także palpitacjami zazwyczaj nie jest poważne, o ile występuje bardzo sporadycznie i nie jest wynikiem arytmii.
Zawał serca można opisać jako ostatni etap postępującej choroby niedokrwiennej. Bywa, że jest on pierwszym symptomem tej choroby
Żylaki
Powstanie żylaków niekoniecznie musi się wiązać z innymi dolegliwościami, za wyjątkiem tego, że nogi wyglądają nieestetycznie. Niezależnie od tego, czy sprawiają ból, czy nie, ich obecność jest widoczna gołym okiem.