Miopia

miopia_wiem_o_zdrowiu

Forum -> krótkowzroczność dziedziczna -> krótkowzroczność dziedziczna

Tytuł:krótkowzroczność dziedziczna
Autor:Barbara
8.9.2011, 17:30
Cierpię na astygmatyzm dziedziczny, który odziedziczyłam po swoim ojcu. Mam dwóch synów jeden 3 lata a drugi 1 rok. Bardzo się boję, że odziedziczą po mnie wadę. Proszę o radę jak objawia się astygmatyzm u dorosłego ale jak ja mam się kapnąć czy mały widzi obraz zamglony czy zniekształcony? Jak wykryłyście taką wadę u swojego dziecka? W jakim wieku?
miopia_ciekawostki

Ciekawostki

Kołatanie serca
Kołatanie serca, nazywane także palpitacjami zazwyczaj nie jest poważne, o ile występuje bardzo sporadycznie i nie jest wynikiem arytmii.

Czy wiesz, że...

Zawał serca można opisać jako ostatni etap postępującej choroby niedokrwiennej. Bywa, że jest on pierwszym symptomem tej choroby

Polecamy

Żylaki
Powstanie żylaków niekoniecznie musi się wiązać z innymi dolegliwościami, za wyjątkiem tego, że nogi wyglądają nieestetycznie. Niezależnie od tego, czy sprawiają ból, czy nie, ich obecność jest widoczna gołym okiem.

Archiwum

Lek Pyralgina wskazany jest w leczeniu bólu różnego pochodzenia o dużym nasileniu, a także gorączki, gdy zastosowanie innych środków jest przeciwwskazane lub nieskuteczne. Przeważnie pacjenci stosują lek przy gorączce. Pyralgina (metamizolum natricum) jest niesteroidowym lekiem przeciwzapalnym z grupy pochodnych pirazolonu o działaniu przeciwbólowym, przeciwgorączkowym (silniejszym od salicylanów) i przeciwzapalnym. Działa również słabo rozkurczowo na mięśnie gładkie i uspokajająco.